Bjarne er gået bort.

Vi og Landsbyen Alken, som ligger smukt placeret ved Mossøs østlige bred, har mistet en afholdt borger, og mange folk en god og hjælpsom ven og nabo. Bjarne Toudahl, 64 år, fik forrige lørdag et hjertestop ved en familiefest i København, lå i koma en uge på Rigshospitalet og vågnede ikke op igen.
Bjarne var uddannet typograf og med sin interesse for den åndelige dimension stiftede han bekendtskab med meditation, biodynamik og antroposofi.

 

I Alken boede Bjarne siden 1996 - og siden 1999 gift med Inge Schøler. Med en læreruddannelse inden for Steiner-pædagogikken som baggrund har han ikke mindst arbejdet med udviklingshæmmede. Og det kombinerede han med sin interesse for gamle trykkerimaskiner, så Håndtryk blev hans særlige tilbud om en arbejdsplads til unge udviklingshæmmede. Fra 2008-12 realiseret for otte unge på Alken Mejeri. Her kunne han bruge sin store ro og tålmodighed samt indfølingsevne for de unge. Sidste år flyttede han værkstedet til nye lokaler på Hadrup lund. 

 

http://alken.dk/files/images/Bjarne-Toudahl-150.jpg

Utallige er de opslag, blade og plakater, Bjarne har støttet aktiviteterne i Alken med, til forskellige støttearrangementer, koncerter og byfest. Grundigt og til tiden.
Bjarne efterlader sig udover Inge børnene Johanne, Andreas og Simon.

Bisættelsen foregik fredag 3. maj 2013 kl. 16 i kristensamfundet, Sankt Knudsvej 13, 1903 Frederiksberg. Hans urne skal sidenhen nedsænkes på kirkegården ved Dover Kirke. 

 

 

Bjarne, har igennem en årrække været en fantastisk hjælp for os med at trykke, pakke og udsende bladet Solens Børn.
I visse perioder har han doneret trykningen, hvilket hjalp os i de perioder hvor pengene var særlige små for os.

Bjarne formåede at oprette et Håndtrykkeri, hvor unge udviklingshæmmede fandt mening med tilværelsen.


Det er et stort savn, at vi ikke længere har Bjarne.

 

Æret være hans minde.

 

På bestyrelsens vegne.

 

Aase Johannessen, kasserer.

 

SOLENS BØRN